Kategorie

Produkty

GRASSET

Środek rozpuszczający tłuszcze
NR PZH HZ / 06269 / 96


WŁAŚCIWOŚCI
Szybkodziałający, alkaliczny środek chroniący przed korozją. Posiada optymalne właściwości rozpuszczające. Stosowany z zimną i z ciepłą wodą. Ma przyjemny, łagodny, cytrusowy zapach. Usuwa bez trudu pozostałości po tłuszczach i olejach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. W przypadku twardych osadów tłuszczu / białka stosować odpowiedni roztwór Grasset-u z zimną wodą, w ten sposób białko zostaje rozpuszczone bez ścinania się. Po czym poprzez mycie ciepłą wodą doprowadzić do rozpuszczenia tłuszczy lub zastosować ciepłą wodę w zbiorniku maszyny podczas szorowania podłogi. Produkt zawiera wyłącznie składniki dopuszczone do czyszczenia w obszarze kuchennym. Związki powierzchniowo - czynne zawarte w produkcie są biodegradalne w ponad 90%.


SKŁAD
Anionowe i niejonowe związki powierzchniowo- czynne, rozpuszczalne w wodzie rozpuszczalniki, związki pośredniczące w rozpuszczaniu, fosforany, zasady, barwniki.
pH koncentratu = ok. 13 pH 1 % roztworu = ok. 11


ZASTOSOWANIE
Zasado- i wodoodporne podłogi, ściany i powierzchnie robocze w zakładach przetwórstwa spożywczego, kuchniach przemysłowych, zakładach mięsnych, mleczarskich, serowarniach, piekarniach, sklepach rybnych, stoiskach sprzedaży itd. Stosowany też w urządzeniach produkujących pianę. Dzięki właściwością antykorozyjnym nadaje się do powierzchni aluminiowych. Nie stosować do linoleum i przedmiotów pokrytych lakierem.


SPOSÓB UŻYCIA
Przed pierwszym czyszczeniem sprawdzić odporność powierzchni na zasady.


Mycie bieżące-mycie na mokro, maszynowe czyszczenie na mokro, czyszczenie powierzchni:
50 - 200 ml. na 8 L wody.


Mycie gruntowne:
1 L na 8 L wody, szorować maszynowo lub zastosować nie rozcieńczony w działku pianowym o ustawieniu dyszy 1: 5 lub 1: 10.


W przypadku trudnych do usunięcia zabrudzeń zastosować nie rozcieńczony Grasset.


Powierzchnie robocze i wyposażenie kuchni mające bezpośredni kontakt z żywnością należy wymyć szczególnie gruntownie bieżącą wodą. Ciepła woda o temperaturze ok. 60°C przyśpiesza działanie Grasset-u . Zabrudzenia białkiem należy usunąć zimnym roztworem Grassetu a następnie można użyć ciepłą wodę.


ZUŻYCIE NA M2
Mycie bieżące: 0,5 - 1 ml
Mycie gruntowne: 40 ml
Mycie pianą: 20 ml


Xi - Środek drażniący
R 36 / 38 Drażni oczy i skórę. w koncentracie.
S 24 / 25 Unikać zabrudzenia oczu i skóry.
S 37 Nosić odpowiednie rękawice ochronne.


Zawiera < 1% wodorotlenek metalu alkalicznego

Zamawiam BEZPŁATNY i niezobowiązujący pokaz urządzenia GRASSET

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.